‘Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk’

De oorzaak van het overlijden van Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is nog niet vastgesteld. Volgens RTL Nieuws concludeert het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat de dood natuurlijk of niet natuurlijk kan zijn geweest.

Temperatuur

Er zijn geen sporen van geweld op haar lichaam gevonden. Probleem bij het onderzoek was dat het lichaam van het meisje mogelijk dagen in het water heeft gelegen bij relatief hoge temperatuur. Met name door dat laatste is het ontbindingsproces versneld.

Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit vast in de zaak omdat hij verdacht wordt van moord of doodslag. Het uitblijven van forensisch-medisch uitsluitsel over de doodsoorzaak kan gevolgen hebben voor de hechtenis en de rechtszaak tegen de jongen. Dan is een dagvaarding voor (bijvoorbeeld) doodslag of moord niet mogelijk

Alibi

Tegen de verdachte is verdenking gerezen onder meer omdat hij probeerde zichzelf na de verdwijning van het meisje een alibi te verschaffen. Met een vriendin sprak hij af om tegen de politie te liegen over zijn verblijfplaats rond het tijdstip van de verdwijning. Ook is op camerabeelden te zien dat hij op de fiets van Savannah fietst. Hij heeft deels ontkend en zich deels beroepen op zijn zwijgrecht.

Zie ook:

Angelo verdacht van moord op Savannah

Politie zoekt naar spullen Savannah

Angelo S. liegt en zwijgt over moord Savannah