Doodverklaren Natalee Holloway toegestaan

Een rechtbank in de staat Alabama heeft besloten dat het vermiste meisje Natalee Holloway doodverklaard kan worden. De vader van Holloway heeft een procedure aangespannen die dat mogelijk moet maken maar de van hem gescheiden moeder van Natalee maakte bezwaar. Dat bezwaar is nu verworpen door de rechtbank. Als niemand binnen twee weken kan aantonen dat Natalee Holloway misschien nog leeft, wordt ze officieel doodverklaard.

Holloway raakte vermist in mei 2005 op het eiland Aruba. De Nederlander Joran van der Sloot is nog steeds ervan verdacht betrokken te zijn bij deze verdwijning.

Moeder Beth Holloway heeft nog hoop dat haar dochter levend wordt teruggevonden. Ze noemde het initiatief van haar ex-man Dave Holloway ‘verschrikkelijk’. 

Dave Holloway heeft ook een financiëel motief. Hij wil geld dat in een fonds staat gereserveerd voor de studie van Natalee gebruiken om het collegegeld van haar jongere broer te betalen. Maar daarvoor moet Natalee officieel dood zijn verklaard. Dave Holloway kan in dat geval ook stoppen met verzekeringspremie te betalen voor Natalee.

De Holloways gingen in 1993 uit elkaar. Natalee is opgevoed door haar moeder. Dave Holloway zag Natalee voor het laatste kort na haar eindexamen, vlak voor haar laatste reis, naar Aruba.