Door Interpol gezochte Italiaanse drugshandelaar in Colombia opgepakt

De Colombiaanse autoriteiten hebben zondag in de stad Cartagena de voortvluchtige Italiaanse drugshandelaar Garafolo Forte Biaggio Benito (50) opgepakt. Hij stond op de rode lijst van Interpol en werd in 193 landen door de Spaanse autoriteiten gezocht voor drugshandel.

Biaggio Benito, die de Italiaanse en Venezolaanse nationaliteit heeft, verbleef in een hotel in de Colombiaanse havenstad Cartagena, in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land. Hij werd opgespoord na een tip van de Colombiaanse migratiesystemen.

Immigratiedienst

Op verzoek van de Colombiaanse immigratiedienst identificeerde Biaggio Benito zich aanvankelijk met zijn Italiaanse paspoort en later, in een poging om de eisen tegen hem te omzeilen, overhandigde hij een Venezolaanse identiteitskaart.

Dankzij de expertise van de immigratiediensten en de uitgevoerde controles kon echter niet alleen worden vastgesteld dat de man het departement La Guajira op onregelmatige wijze was binnengekomen, maar ook dat het ging om Biaggio Benito die op de rode opsporingslijst van Interpol stond.

Cocaïnetransport

In 2015 werd hij op de rode lijst van Interpol geplaatst vanwege deelname aan een criminele organisatie die drugs vanuit Zuid-Amerika importeerde. Ook werd hij in Venezuela veroordeeld voor onder meer een transport van 350 kilo cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Barcelona, eind 2006. De coke werd gevonden tussen een lading fruit.