Door politie neergeschoten man had geen wapen

De man die op 26 augustus door agenten in zijn voet werd geschoten in Den Haag, had geen vuurwapen op zak. De man is inmiddels vrijgelaten. De agenten die de man neerschoten, kwamen af op een melding dat er een verwarde man rondliep die mogelijk een vuurwapen bij zich had.

De agenten losten eerst waarschuwingsschoten. Volgens de advocaat van de man zeggen de agenten dat de man daarop naar zijn broeksband grijpt, meldt Omroep West. ‘Maar op camerabeelden is daar niets van te zien.’

Geen wapen gevonden

De man wordt daarop in zijn voet geschoten en wordt aangehouden. Er is toen geen vuurwapen of ander wapen gevonden, bevestigt het Openbaar Ministerie. Wel zwaaide hij met zijn armen en stond hij te roepen. Dat bevestigt ook zijn advocaat. ‘Hij was boos op zichzelf, omdat hij alcohol op had. Hij was dronken.’

De Rijksrecherche onderzoekt nog waarom de agenten hebben geschoten. Het OM wil daarom nog niet reageren op de claims van de advocaat.

De rechter besloot woensdag dat de man moest worden vrijgelaten. Hij ligt in het ziekenhuis. In november vindt waarschijnlijk zijn rechtszaak plaats.