Arrestaties in coke-zaak Den Helder

In een onderzoek naar de vangst van 800 kilo coke in Den Helder heeft de politie een 54-jarige en 57-jarige man uit die plaats aangehouden. Ook zijn in Den Helder vier woningen, een café en twee bergingen doorzocht. Er zijn onder meer drie vuurwapens, telefoons, administratie en een speedboot aangetroffen en in beslag genomen.

FIOD

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vandaag tegen de 54 jarige verdachte de bewaring  bevolen voor 14 dagen. De andere aangehouden man is in vrijheid gesteld. Onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie is de FIOD een onderzoek gestart. Aanleiding voor het onderzoek was de vondst van ruim 800 kilo cocaïne door de Douane in de haven van Den Helder op 21 januari van dit jaar. Die partij had een groothandelswaarde van 28 miljoen euro.

Meer aanhoudingen

Half september zijn al vier bemanningsleden van een kotter, de schipper en diens vrouw in Den Helder aangehouden op verdenking van de handel in cocaïne. De vrouw is op vrije voeten gesteld. Er zitten nu in totaal zes verdachten vast. Het gaat om zes mannen in de leeftijd tussen de 37 en 57 jaar uit Den Helder (4), Julianadorp (1) en Harlingen (1). Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dinsdag 20 oktober buigt de Raadkamer in Rotterdam zich over de zaak.