Doorbraak in kofferbakmoord Oostvoorne

Bij het lichaam van de in 2005 vermoorde Caroline van Toledo uit Oostvoorne is dna gevonden van de verdachte Leon van M. (40). Dat meldt RTV Rijnmond. Het lichaam van de vrouw werd in de kofferbak van haar eigen auto gevonden. Die auto stond uitgebrand in het Kruininger Gors.

Profiel

Het Openbaar Ministerie heeft aan de regionale zender laten weten dat er sprake is van een daderspoor. Er was dna van Van M. aanwezig op materiaal waarmee Caroline van Toledo was vastgebonden, aldus het OM. Volgens de advocaat staat niet vast dat er een specifiek en volledig profiel van zijn client is aangetroffen.

Justitie voegt eraan toe dat er kabelbinders die aan de verdachte kunnen worden toegeschreven in de uitgebrande auto zijn gevonden.

Getuige

Verder zou van M. aan een getuige de moord hebben bekend. Tegen een voormalige vriendin suggereerde hij volgens justitie dat ze moest oppassen omdat ze een moordenaar in huis had. Hij vertelde bij de de apothekersassistente te hebben ingebroken. Toen ze onverwacht thuiskwam en hem had herkend zou hij haar een klap hebben gegeven.

Zwijgrecht

Leon van M. zit sinds juli opnieuw vast voor de moord op de vrouw. Tien jaar geleden kwam hij vrij wegens gebrek aan bewijs. Tijdens het onderzoek zouden rechercheurs hebben gemerkt dat mensen uit de buurt bang waren iets belastende over Van M. te zeggen. Van M. heeft zich tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht.

Een bericht uit 2015:

Politie zet druk op dader Oostvoorne-moord (VIDEO)