Doorbraak verwacht in Posbankmoord

Schilder Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 vermoord nadat hij een rondje had hardgelopen in natuurgebied de Posbank in Rheden. Zijn lichaam werd 75 kilometer verderop in zijn uitgebrande auto gevonden in de bossen van het Brabantse Erp. Al 13 jaar is de zaak onopgelost, maar nu lijkt er en doorbraak te zijn. 

Volgens Peter R. de Vries heeft een cold case-team van de politie Oost-Nederland de afgelopen anderhalf jaar onder embargo aan de zaak gewerkt. Het team is onlangs uitgebreid naar twintig man.

Erp

De politie heeft aanwijzingen dat de dader(s) niet meer in de buurt van de Posbank moet worden gezocht, maar bij het Brabantse Erp. Dat concludeert de politie op basis van nieuw technisch onderzoek en een analyse van telecomgegevens.

Wiegmink, afkomstig uit het Gelderse Drempt, werd vermoord in de Posbank, vervolgens werd zijn groene Opel Omega Caravan naar de Demertsedijk in Erp gereden en daar in brand gestoken om sporen te wissen. Het gebied bij Erp is nogal afgelegen, vandaar dat toentertijd werd gesuggereerd dat de dader(s) bekend met de locatie zou moeten zijn.

Algemeen werd aangenomen dat Alex Wiegmink iets in de Posbank heeft gezien wat hij beter niet had kunnen zien en dat hij daarom vermoord werd.

Er werd een bedrag van 50.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidde naar de oplossing van de zaak.

Vanavond zal Peter R. de Vries, die zich jaren met de zaak heeft beziggehouden, in RTL Boulevard een toelichting geven. Opsporing Verzocht zal morgen aandacht besteden aan de moord op Wiegmink.

Eerdere berichten:

Tip over moord op Alex Wiegmink

Zaak Wiegmink niet heropend