Doorbraak zaak Nicole van den Hurk

De recherche heeft een doorbraak bereikt in de zaak van de moord op Nicole van den Hurk, in 1995. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd de reden bekend gemaakt waarom deze week het lichaam van het meisje is opgegraven voor onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De politie zegt dna-materiaal gevonden te hebben van een mogelijke dader. 

De politie wil nu onderzoeken of er alsnog een match te maken is op het lichaam van Nicole van den Hurk.

De politie benadrukte dinsdagavond dat de stiefbroer van Nicole nog steeds verdachte is. Of het gevonden dna van deze Andy (36) is niet duidelijk.

De politie suggereerde ook dat er getuigen zijn die meer weten van de zaak. ‘Misschien dat mensen die iets over deze moordzaak weten nu wel kunnen of durven te praten’, zei een medewerkster van Brabant-Zuidoost.

In april van dit jaar stelde de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch Andy van den Hurk in vrijheid nadat hij begin maart werd opgepakt in Engeland, waar hij al jaren woont. Van den Hurk had op Facebook geschreven dat hij de dader van de moord was, hij woonde toen al in Engeland.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 nadat ze ’s ochtends vroeg op weg was gegaan naar haar bijbaantje in de Konmar-supermarkt in Woensel.

Twaalf uur na haar verdwijning is haar fiets in het riviertje de Dommel gevonden. Op 20 kilometer van de fiets is haar lichaam pas op 22 november 1995 bij toeval door een automobilist gevonden tussen de Mierlo en Lierop. Het lichaam lag in het bos een was bedekt met coniferentakken.

Lees ook:

Lichaam meisje opgegraven 

Andy: ‘Nicole was zwanger van haar vader’ 

Verdachte stiefbroer Nicole op vrije voeten 

Oerkreten en chaos in de rechtbank