Doorgedraaide man moordt in Leeuwarden (VIDEO)

De man die maandagmiddag een Bulgaarse prostituee in Leeuwarden neerstak en daarna een andere vrouw dood sloeg met een fles heeft zichzelf bij het politiebureau aan de Holstmeerweg gemeld. De prostituee is rond half vijf neergestoken in bordeel Moulin Rouge in de rosse buurt.

Buiten levensgevaar

Een klein uur later bleek de politie dat er iemand was doodgeslagen aan de Oude Lune, in de Leeuwarder wijk Aldlân, dat is niet ver van het hoofdbureau van de politie. De vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. De prostituee was maandagavond buiten levensgevaar en aanspreekbaar. De 38-jarige Udo D. blijkt uit Leeuwarden te komen en een tbs-verleden te hebben.

Vele malen

Getuigen zagen hem vele malen met een fles op het hoofd van de vrouw slaan. Het lijkt erop dat het een willekeurig slachtoffer was, maar de politie zoekt dat verder uit. Een traumahelikopter kwam ter plaatse maar het medisch personeel kon haar niet meer redden. De leeftijd van de twee slachtoffers is niet direct door de politie gemeld.

Overlast

De dader zou volgens het Pieter Baan Centrum kampen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en achtervolgingswaan. In 2005 is hem tbs opgelegd. De man heeft een lang strafblad. Volgens de Leeuwarden Courant hing de man vaak rond op de Weaze, de rosse buurt in het centrum. Enkele ondernemers daar hebben een paar weken geleden aan de politie gevraagd of er iets aan het optreden van de man kon worden gedaan omdat hij voor veel overlast zorgde. Afgelopen jaar zou hij in hetzelfde bordeel veel schade hebben aangericht.

Volgens bekenden van de verdachte is D. al jaren psychisch niet in orde. Hij zou volgens De Telegraaf de laatste tijd in een dagopvang hebben doorgebracht.