Doorgeladen pistolen gevonden bij controle

Een 28-jarige automobilist uit Maarssen is zaterdag aangehouden in verband met wapenbezit. Ook de twee andere inzittenden van de auto zijn aangehouden. Dat heeft de politie in Amsterdam maandagmiddag bekendgemaakt.

Stopteken

Dat gaat om Amsterdammers van 25 en 27 jaar oud. De bestuurder van de auto reed met een hogere snelheid dan het overige verkeer op de Verlengde van Marwijk Kooijstraat in Amsterdam. Daarom gaven agenten aan de 28-jarige bestuurder een stopteken van agenten, waaraan hij voldeed.

Identiteit

Tijdens de controle bemoeide de 25-jarige passagier zich met het gesprek en gooide hij een sigarettenpeuk naar buiten. De politiemedewerker sprak de man hierop aan en stelde zijn identiteit vast. Toen de man nader werd gecontroleerd bleek dat de bestuurder een pistool in zijn broeksband had zitten en dat onder de mat voor de rechter voorstoel ook een doorgeladen pistool lag.

Wapens

 

In verband met de wapenvondsten doorzocht de politie de woningen van de inzittenden. Zij trof in de woning van de 25-jarige passagier meer wapens aan: 5 ploertendoders, een stroomstootwapen, een boksbeugel, een mes en 10.000 euro aan. De wapens, het geld en de auto zijn in beslag genomen.