Doorgesnoven coke-dealer rijdt in op voetgangers

Zondagnacht heeft de Limburgse politie een man aangehouden, die onder invloed van cocaïne probeerde met zijn auto twee voetgangers aan te rijden en vervolgens insloeg op de agent die hem wilde arresteren.

Rond 03.00 liepen twee jongens uit Reuver over de St. Jozefweg. Ineens zagen ze dat een automobilist met zijn auto de stoep op reed, in hun richting. Ze gaven aan net weg te kunnen springen waardoor een aanrijding werd voorkomen. De politie vond de auto even later terug in de buurt. De bijrijder bleef zitten en werd daar aangehouden, de bestuurder rende er vandoor. Hierbij wilde hij over een hek klimmen, wat mislukte. De agent die hem achtervolgde werd door de verdachte geslagen. Uiteindelijk lukte het om – met hulp van een tweede agent- de verdachte na veel verzet aan te houden.

Cocaine

Op het politiebureau werd cocaïne aangetroffen bij de verdachte bestuurder. In de auto werden nog spullen aangetroffen die door dealers worden gebruikt, zoals een weegschaal. De bestuurder is 30 jaar en afkomstig uit de gemeente Eemsmond. De bijrijder is 37 jaar en komt uit Reuver. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Het resultaat hiervan wordt meegenomen in het onderzoek. De bestuurder bleek cocaïne te hebben gebruikt.