Doorzoekingen bij MC’s Duitsland

In Duitsland is woensdagochtend een landelijke actie tegen motorclubs begonnen. Duitse politie is met zeker 600 mensen in de deelstaten Saksen, Brandenburg, Berlijn en Nedersaksen op vele plaatsen panden binnengevallen. De verdenking is dat de MC's zich bezig houden met georganiseerde misdaad. In verschillende deelstaten zijn MC's verboden.

Er zijn bij de invallen ook zwaarbewapende en vermomde leden van de speciale politie van het ministerie van Binnenlandse Zaken – GSG-9 – ingezet. De meeste acties waren in het oosten van het land. In zestig panden zijn invallen geweest.

Deze week werden in Brandenburg en Saksen verschillende chapters van Gremium MC verboden. Ook een chapter van de Hells Angels en Oder City Kurmark, een onderclub van de Angels, werden verboden.

In Mülheim (Noordrijn-Westfalen) waren in mei duizend politiemensen op de been en werd het centrum van die stad omdat er een treffen tussen  afgesloten. In Duisburg loopt een onderzoek naar de van oorsprong Nederlandse motorclub Satudarah in verband met wapenhandel.

Zie dossier MC's.