Dordts drietal aangehouden voor beschieting auto in Heinenoord

De politie heeft dinsdag een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beschieting van een auto in Heinenoord (bij Zwijndrecht), eind juni. Daarbij raakte één van de inzittenden zwaargewond. De drie verdachten van 18, 21 en 23 komen allen uit Dordrecht, meldt de politie donderdag.

(Beeld: Media-TV)

Rond 02.00 in de nacht van 23 juli op 24 juli werd een stilstaande auto met drie inzittenden aan de Mollekade beschoten door twee mannen die op ze afkwamen met vuurwapens. Eén van de slachtoffers werd neergeschoten. De twee schutters vluchtten vervolgens te voet weg. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is stabiel.

Arrestaties

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdachten en heeft hulzen en patronen veiliggesteld bij de beschoten auto. Het onderzoek naar de verdachten leidde op 29 augustus tot de arrestatie van een 18-jarige verdachte uit Dordrecht. Op 4 september werd een tweede verdachte, een 21-jarige man uit Dordrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn voorlopige hechtenis is eerder deze week met 90 dagen verlengd.

Dinsdag werd een derde verdachte, een 23-jarige man uit Dordrecht, aangehouden. Hij wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Getuigen

De politie zegt op zoek te zijn naar getuigen die meer weten over de beschieting. Ook is met getuigen gesproken en zijn camerabeelden opgehaald. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.