Douanemedewerker opgepakt om drugssmokkel

Rechercheurs van de zeehavenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben maandag een 40-jarige medewerker van de douane aangehouden. De man wordt ervan verdacht informatie te hebben verschaft aan een groep die in verband wordt gebracht met drugssmokkel via de Rotterdamse haven. In juli werden negen mensen aangehouden op verdenking van drugssmokkel via de haven. De aanhoudingen vonden plaats nadat 188 kilo cocaïne was gevonden in sporttassen tussen een lading cacaobonen.

Onder die aangehouden personen waren vijf medewerkers van een containeroverslagbedrijf.

Van de destijds aangehouden personen zitten er nog zes in voorlopige hechtenis. Twee vrouwen werden al eerder op vrije voeten gesteld, en bij de pro-formabehandeling van de zaak werd een man in afwachting van de behandeling van de zaak vrijgelaten. Die zitting was op 7 november. Ook de twee vrouwen zijn nog verdachte.

Het onderzoek is nog in volle gang. Tijdens dat onderzoek kwam informatie naar boven dat er mogelijk iemand van de douane betrokken was. Daarop werd de man maandag aangehouden. Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie.