Douane pakt 3000 kilo coke in haven Rotterdam

De Douane heeft op de Maasvlakte een flinke partij cocaïne onderschept deze week. Dat maakte het openbaar ministerie in Rotterdam vrijdagmiddag bekend. Het gaat om twee partijen met in totaal 3000 kilo. Er zijn 6 mensen opgepakt.

Twee containers

De eerst vangst werd afgelopen dinsdag gedaan. Een container was geladen met suiker. Daartussen vond de Douane zo’n 1650 kilo cocaïne. De container was bestemd voor het buitenland. In de tweede container, geladen met vaten bananenpulp, werd iets meer dan 1300 kilo cocaïne aangetroffen, plus een aantal lege tassen. Deze container was bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Beide containers waren afkomstig uit Costa Rica.

Inval

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven. De politie heeft daar donderdagnacht een inval gedaan en 6 verdachten gearresteerd . Zij worden maandag 26 augustus voorgeleid. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en Zeehavenpolitie doet onderzoek en het OM in Rotterdam beslist of een verdachte voor de rechter moet komen.