Douane Suriname confisqueert 6000 xtc-tabletten

Afgelopen zaterdag is een 45-jarige man op het internationale vliegveld Johan Adolf Pengel, voorheen bekend als Zanderij, aangehouden. Hij trachtte tevergeefs een partij xtc-tabletten het land uit te smokkelen.

Door onze correspondent

De afdeling Public Relations van de Surinaamse politie heeft afgelopen maandag gemeld dat de douane van vliegveld Johan Adolf Pengel op zaterdag 6 februari een man van 45 jaar heeft aangehouden. Tijdens een routine controle voor een vlucht naar Brazilië bleek de man, Edgar B., XTC-tabletten op zijn lichaam verborgen te hebben.

6007  tabletten

Na te zijn overgedragen aan de politie van Zanderij bleek hij bij een grondige visitatie nog drie pakketten bij zich te hebben. In totaal werden 6007 XTC-tabletten gevonden en in beslag genomen.  Tijdens het politieverhoor verklaarde de man weinig te weten over de smokkelwaar. Hij was ingehuurd door een man die hij alleen maar van gezicht kent en Boiki zou heten.

In Brazilië zou hij worden opgewacht door een man die hij verder niet kent maar Pablo genoemd wordt en een drugsdealer zou zijn.

In verzekering

Nadat de verdachte bij zijn summiere verklaring bleef, is hij tezamen met de drugs, overgedragen aan de Narcotica Brigade. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man in verzekering gesteld. De Narcotica Brigade doet nader onderzoek naar deze zaak.