Douane vindt honderden kilo’s cocaïne in Zeeland

Bij een controle in de haven van Vlissingen heeft de douane dinsdag honderden kilo’s cocaïne aangetroffen. Ook bij een bedrijf in Middelburg deed de douane een grote drugsvangst. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Drugs

Bij een bedrijf in Middelburg werd dinsdag 430 kilo cocaïne aangetroffen. In de haven van Vlissingen ging het op dezelfde dag om 509 kilo coke. Dit meldt Omroep Zeeland. De douane onderschepte de drugs in de haven tijdens een reguliere controle, waarbij ze werd geholpen door de marechaussee.

De twee bedrijven waar de vondsten werden gedaan, hebben volgens de douane niets te maken met de drugs.

Verstopt

Volgens een woordvoerder van de politie bleek op het bedrijfsterrein dat de drugs verstopt zaten in een container. De politie werd gebeld en samen met de douane werd een nader onderzoek ingesteld, bericht BN DeStem. ‘Toen bleek dat het inderdaad ging om een lading cocaïne, werd het Team Bijzondere Bijstand van de douane opgeroepen.’

Vernietiging

Vanuit een surveillancewagen hielden twee agenten met kogelwerende vesten de omgeving in de gaten. Rond 13.00 voerde het Team Bijzondere Bijstand de cocaïne af voor vernietiging. De politie benadrukt dat het bedrijf waar de coke werd gevonden zelf niets met de zaak te maken heeft, aldus BN DeStem.

Ook vorige week werden er honderden kilo’s coke aangetroffen in de haven van Vlissingen.