‘Douanier verdiende geen geld aan drugstransport’

De 38-jarige douanier Hassan O. uit Rotterdam moet langer in voorarrest blijven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Hij zit sinds februari vast op verdenking aan het meewerken bij het binnenbrengen van 1,5 ton cocaïne. Tot nu toe is niet vastgesteld dat O. iets aan drugshandel heeft verdiend.

Marokko

Er loopt nu een onderzoek naar eventueel vermogen van O. in Marokko. De man is geboren Rotterdammer maar heeft wortels in Marokko. De officier van justitie zei dat er veel bewijs is dat O. van dienst was bij de smokkelzaak. Hij zou in februari in het douanesysteem een zeecontainer met mango’s uit Brazilië hebben afgemeld v oor controle. Eerder was in het systeem bepaald dat de container een controle zou krijgen.

Wachtwoorden

Volgens de officier van justitie was er eerder iets vergelijkbaars voorgevallen. Toen werd er geen drugs aangetroffen.

De advocaat van O. zegt dat het goed mogelijk is dat iemand anders dan zijn cliënt heeft ingelogd onder zijn naam terwijl O. naar de wc was. Volgens hem waren wachtwoorden van collega’s makkelijk te raden.

De zaak tegen O. zal op z’n vroegst deze winter inhoudelijk worden behandeld. Tot die tijd blijft hij in voorlopige hechtenis.