Downes: tweede keer aangehouden?

Volgens een persbericht van de politie Zeeland is op 9 maart de 26-jarige Tony Downes gearresteerd op een bungalowpark in Hoogerheide. Downes was één van de meest gezochte Britse voortvluchtigen. Crimesite berichtte al op 14 maart over de aanhouding van Downes, op gezag van Britse media. Hoe kan dat?

Volgens de Guardian kranten zou Downes zijn aangehouden in Amsterdam. Maar in Amsterdam is kennelijk een andere Brit aangehouden. Of het bericht was geheel onjuist, maar dat lijkt onwaarschijnlijk: Crimestoppers, de officële opsoringssite meldde de aanhouding van Downes ook al op 13 maart, evenals de BBC.

De Engelse en Nederlandse politie traceerden Downes eerst op een vakantiepark op Schouwen-Duiveland, daarna volgden ze hem naar een ander park in Hoogerheide.

Anthony Downes (26) is bij verstek veroordeeld voor het uitlokken van aanslagen op onderwereldfiguren in Liverpool. Downes is aangehouden in de auto op verdenking van wapenbezit en een Europees arrestatiebevel.

Volgens Britse media wist “Fat Tony” Downes acht maanden geleden te ontkomen tijdens een transport naar zijn terechtzitting in Liverpool. Gewapende mannen hielden het transport aan op de ringweg van Manchester. Een van zijn medeverdachten wist ook te vluchten.

De zaak die de afgelopen weken is behandeld voor een jury-rechtbank in Londen draait om de beschuldiging dat Downes en zijn medeverdachten zich twee jaar lang hebben bezig gehouden met uitlokken van aanslagen met vuurwapens en granaten op mensen en woonhuizen van mensen uit de onderwereld van Liverpool.

De groep zou zich hebben laten inhuren voor het plegen van liquidaties.

Downes is in afwachting van zijn uitlevering aan Engeland overgebracht naar de gevangenis in Vught.