‘Drastische maatregelen’ Curaçao na liquidaties

De regering van Curaçao heeft 'drastische maatregelen' aangekondigd die de privacy van burgers zal raken na een reeks liquidaties op het eiland. Afgelopen week kwamen twee mannen om het leven bij een schietpartij op de luchthaven, waarbij ook omstanders gewond raakten. 'Het is genoeg nu', zei minister Nelson Navarro van Justitie gisteren in een verklaring.

Hij wil niet zeggen wat de maatregelen precies inhouden, 'want iedereen luistert mee'. 'We zijn de golf van criminaliteit die dit land in zijn greep houdt meer dan zat', aldus de minister. 'Nu is het genoeg met de afrekeningen, er worden nu zelfs onschulidge mensen bij betrokken en zij raken zelfs gewond. Meer dan ooit tevoren vraagt deze situatie om drastische en buitengewone maatregelen'. 

Meer liquidaties

Het afgelopen jaar werden op Curaçao al zeker tien afrekeningen gepleegd, terwijl dat er vorig jaar nog drie waren. Bij de liquidatie op het vliegveld kwamen twee mannen van 22 en 35 jaar om, zes anderen raakten gewond. De twee waren bewoners van het eiland.

Mogelijk gaat het om een afrekening tussen twee criminele organisaties op Curaça, No Limit Soliders en Buena Vista. No Limit Soliders worden ook in verband gebracht met de moord op politicus Helmin Wiels. In het onderzoek wordt de organisatie flink op de huid gezeten, waardoor de zenuwen flink opspelen. Mogelijk is dat een van de oorzaken waarom er meer liquidaties worden gepleegd.