Verdachte aangehouden na dreiging Leiden (UPDATE)

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de aangekondigde schietpartij op een school in Leiden. Op alle middelbare- en mbo-scholen in Leiden is maandag politie aanwezig vanwege een aankondiging van een schietpartij op een van de scholen. De dreiging zou zijn geuit op het internationale internetforum 4Chan. Er stond onder meer: ‘Tomorrow, I will shoot my Dutch teacher, and as many students as I can.’ De scholen zijn maandag gesloten. 

 

Maandagmiddag heeft de politie kort na het middaguur gemeld dat er een verdachte is aangehouden. De politie onderzoekt nu de betrokkenheid van de verdachte. Uit voorzorg heeft de politie het advies gegeven om alle middelbare- en mbo-scholen in Leiden te sluiten maandag. Het is namelijk niet duidelijk voor welke school het dreigement bedoeld was.

Burgemeester Lenferink van Leiden heeft aan de NOS laten weten dat de politie is ingelicht door hun collega’s uit Zürich. Die zouden het dreigement als eerste hebben gezien op het internet. 

Het dreigement was geplaatst door een anoniem persoon via een proxy-server op het internationale internetforum 4Chan. Dat maakt het extra moeilijk om de afzender te kunnen traceren. Nu heeft de politie toch een verdachte kunnen aanhouden.