Drie aanhoudingen in onderzoek naar Brabantse familie R.

De recherche heeft dinsdag drie mannen uit Oss en Berghem opgepakt in Operatie Alfa, het grote onderzoek naar de familie rond Martien R. uit Oss. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De verdachten zijn 24, 53 en 75 jaar. Ze zijn geen familie van R.. De politie noemt het drietal ‘vertrouwde handlangers’.

Cocaïne

In november en december vorig jaar bij grote en kleine acties in totaal al twaalf verdachten opgepakt, waarvan zeven leden van de familie.

Naast deelname aan een criminele organisatie wordt het drietal verdacht van uiteenlopende feiten. Ze zouden bijvoorbeeld alle drie de beschikking hebben gehad over vuurwapens. De 24-jarige man uit Oss wordt ook verdacht van witwassen, terwijl zijn 53-jarige plaatsgenoot betrokken zou zijn bij de invoer van 315 kilo cocaïne.

Nieuwe Aanhoudingen

Naar zeker één verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om de man die op 21 november niet werd aangetroffen in Lith en Sumar, waar hij die dag mogelijk zou verblijven. De leiding van de recherche sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen in het grote onderzoek dat nog in volle gang is.

In totaal zitten in het onderzoek nu vijftien verdachten vast. Het vandaag aangehouden drietal wordt in verzekering gesteld en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.