Drie aanhoudingen na achtervolging Den Haag

Na een heftige achtervolging door Den Haag heeft de politie vrijdag drie mannen aangehouden. De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak in Wateringen. Nadat de verdachten betrapt werden bij een woning aan de Elf Guldensmijn, gingen ze er vandoor in een gestolen BMW. De politie zette de achtervolging in en de BMW van de verdachten eindigde in Den Haag tegen een paal. Toen de drie mannen te voet probeerden te vluchten, zijn ze aangehouden.

(Foto: politie.nl)

 

Een getuige belde de politie rond 12.00 uur vrijdagmiddag met de melding dat er verdachte mannen in een tuin bij een woning in Wateringen liepen. De mannen probeerden vermoedelijk in te breken. Toen ze werden betrapt, vluchtten ze in een BMW. De getuige wist het kenteken van de auto te noteren en na onderzoek bleek dat de auto op 5 november was gestolen.

Met hoge snelheid reden de mannen in de richting van Den Haag, achtervolgd door verschillende eenheden van de politie. De verdachten veroorzaakten onderweg nog een ongeluk waarbij niemand gewond raakte. Later kwamen ze bij de Vreeswijkstraat en de Loevesteinlaan tot stilstand tegen een paal.

Vervolgens probeerden ze te vluchten, maar de politie wist de mannen in de omgeving aan te houden. Het gaat om drie Hagenaren van rond de 20 jaar oud, aldus de politie.