Drie aanhoudingen voor online drugshandel (VIDEO)

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van drugshandel op illegale online marktplaatsen. Er zijn daarbij op elf verschillende locaties invallen gedaan, waarbij cash, drugs en dure spullen in beslag genomen zijn. Bij de invallen werd onder meer voor 140.000 euro aan cash geld, 45 kilo verdovende middelen (waaronder MDMA en cocaïne), dure horloges, auto’s, computers en usb-sticks in beslag genomen. Ook bleek dat op verschillende locaties grote aantallen pakketten met drugs klaar stonden voor verzending naar de Verenigde Staten.

De drie mannen die zijn aangehouden zijn alledrie in de twintig en komen uit Noord-Holland. Een van de verdachte komt uit Alkmaar, een andere uit Nieuwe Niedorp. De hoofdverdachte komt uit Broek in Waterland.

Silk Road

De hoofdverdachte kwam op de radar van de politie nadat de illegale online marktplaats Silk Road 1 uit de lucht werd gehaald en de vermeende beheerder ervan in de VS werd opgepakt. Vanuit de chatberichten op Silk Road 1 werd een gebruikersnaam ontdekt die vanuit Nederland drugs in dvd-blikjes naar onder andere de VS zou verzenden.

Hieronder een filmpje van de politie: