Drie aanhoudingen overval Castricum

Dinsdagavond zijn op de snelweg A9 bij Heemskerk drie mannen aangehouden die zijn verdacht van de gewelddadige beroving bij Castricum aan Zee op vrijdagavond. Het gaat om een 30-jarige man uit Utrecht, een 30-jarige Amsterdammer en een 34-jarige man uit Heemskerk. De woordvoerder van de politie Noord-Holland-Noord wil verder geen mededelingen doen. Aan de Zeeweg in Castricum is werd een man beschoten in zijn auto die daarna inbrand werd gestoken. De zwaargewonde man kon nog net uit de auto ontkomen. Hij brak in bij een strandpaviljoen en belde daar de politie.

Het slachtoffer is een 28-jarige Amsterdammer. Hij werd rond 22.15 uur in zijn auto neergeschoten. De man, die slechts moeizaam kan worden verhoord door zijn verwondingen, heeft de politie verteld dat hij werd beroofd. Daarbij zou hij door zijn belagers zijn beschoten. Vervolgens staken ze zijn auto in brand.

De man heeft ernstige schot- en brandwonden en wordt in een ziekenhuis behandeld.

Over de toedracht is nog altijd niets duidelijk is. Ook is niet zeker of het een poging tot liquidatie betreft of inderdaad een overval. De drie verdachten zitten in alle beperkingen.

Lees ook Amsterdammer beschoten in Castricum, met video.