Drie agenten gewond bij arrestatie in Rotterdam

Drie agenten zijn dit weekend gewond geraakt bij een arrestatie van een man in Rotterdam. Eén van hen brak zijn arm toen de man zich verzette. Vrijdagmiddag werd in Rotterdam ook al een agent knock-out geslagen door een bruiloftsgast.

Oplichting

Zaterdagmiddag rond 16.30 kreeg de politie een melding binnen over pinpasfraude bij de betaling van een horloge. Toen agenten de man te voet achtervolgden, verzette hij zich bij zijn arrestatie. Daarbij brak een van de agenten zijn arm, twee anderen liepen schaafwonden op. De politie doet met onder meer camerabeelden onderzoek naar het incident.

Trouwstoet

Vrijdagmiddag ging het in Rotterdam ook al mis toen een agent bewusteloos werd geslagen door een bruiloftsgast, die meereed in een overlastgevende trouwstoet. Meldingen varieerden van onnodig toeteren en asociaal rijgedrag tot bruidsgasten die op autodaken zaten en tot het stoppen van overig verkeer. Toen agenten de feestgangers wilden aanspreken op de Maasboulevard, gingen ze er vandoor.

Op de Westzeedijk werd de stoet alsnog gestopt. Toen een agent één van de feestgangers wilde aanhouden, misdroegen anderen zich hevig. Daarbij sloeg één van hen de agent zo hard, dat deze viel en korte tijd het bewustzijn verloor. Na het opstootje zijn drie mannen opgepakt, waaronder de bruidegom.