Drie agenten gewond bij vechtpartij in Etten-Leur, vier arrestaties

De politie heeft zondagavond na een vechtpartij in Etten-Leur drie mannen van 34, 52 en 54 jaar en een 52-jarige vrouw uit Sint Willebrord aangehouden. Bij de vechtpartij raakten drie agenten gewond.

Agenten kwamen tijdens een wielerronde in Etten-Leur rond 21.30 af op een melding van een vechtpartij op het Raadhuisplein en de Markt. Nadat de rust even wedergekeerd leek en agenten probeerden de zaak te de-escaleren door het gesprek aan te gaan, sloeg de vlam opnieuw in de pan en werden agenten en beveiligers belaagd.

Wapenstokken

De situatie was volgens de politie dermate dreigend dat agenten hun wapenstokken moesten gebruiken en op linie moesten gaan staan om de menigte op afstand te houden. Uit omliggende politieteams kwamen agenten ter plaatse om te assisteren.

Grote moeite

Het kostte de agenten en beveiligers grote moeite de openbare orde te herstellen. Agenten werden meerdere malen belaagd met klappen en trappen. Ook werd er met voorwerpen gegooid. Bij het geweld raakten drie agenten en een onbekend aantal burgers gewond.

Aangifte

Uiteindelijk zijn vier mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan. De vier aangehouden verdachten zitten vast voor verhoor. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk.

Burgemeester Mark Verheijen zegt in een reactie:

‘Het is erg jammer dat een prachtige dag in Etten-Leur, die in het teken stond van de wielerronde, zo moet eindigen. De omvang en de intensiteit van dit geweld heeft grote impact op de betrokken politieagenten, bewakers en onschuldige omstanders. Geweld tegen politie is volstrekt onacceptabel en tolereren we niet. Dat drie van hen hierbij gewond zijn geraakt is een absoluut dieptepunt.’