‘Drie Antwerpenaars gegijzeld door Nederlandse drugshandelaren’

Drie Antwerpenaars uit het drugsmilieu zijn afgelopen weekend gegijzeld en mishandeld in opdracht van de Nederlandse drugscriminelen. De drie werden geschopt, geslagen met een vuurwapen en bewerkt met een mes omdat ze een drugstransport zouden hebben laten mislukken, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Er zou mogelijk iets met het uithalen van cocaïne uit de haven zijn misgegaan.

Trainingspakken

Het gebeuren is gefilmd door een van de daders, en die video is te zien op de site van de Gazet. Op de beelden is te zien hoe twee mannen die in een stoel en op een bank zitten worden geschopt en geslagen door een aantal mannen in trainingspakken. Een van hen heeft een vuurwapen in de hand, een andere een groot mes.

Een van de slachtoffers is een man uit Schoten (B). Deze D.K. is enkele jaren geleden veroordeeld in de zaak rond de Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer. D.K. was een van de namen die op een lijst van “informanten” stond, die in 2018 werd rondgestrooid in Antwerpen en omgeving. D.K. zou aan de mishandeling ernstige snijwonden en een oogkasfractuur hebben overgehouden.

Een ander slachtoffer is volgens de Gazet N.L., de broer van “Choco”, een bekende figuur uit het Antwerpse drugsmilieu. Hij roept: ‘Broer, ik heb een vrouw’. Waarop een van de aanvallers hem dreigend, en met Nederlandse accent, toefluistert. ‘Dit is wat er gebeurt.’

Nederland

De feiten zouden volgens onbevestigde bronnen van de Gazet hebben plaatsgevonden in Nederland. Na de mishandeling zouden de drie slachtoffers teruggebracht zijn naar Antwerpen en daar uit de auto zijn gezet. De federale gerechtelijke politie is gestart met een onderzoek naar de zaak. Bij het parket van Antwerpen wil men voorlopig niet reageren.

D.K. was niet bereikbaar voor commentaar tegenover de Gazet. Hij zou tegenover vrienden hebben gezet dat hij ‘niks met de hele zaak te maken had’.