Drie arrestaties moord Helmin Wiels

De politie in Curaçao heeft vrijdagochtend drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op de politicus Helmin Wiels. In een persconferentie, later op de dag, geeft het Openbaar Ministerie (OM) meer informatie over de arrestaties, meldt het ANP vrijdag.

De 54-jarige Helmin Wiels, partijleider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, werd in mei van dit jaar doodgeschoten op het strand in Curaçao.

Een paar weken na de moord op de politicus werd het lijk van de 30-jarige Raul Jacinto Martinez gevonden. Martinez wordt gezien als een van de moordenaars van Helmin Wiels. Hij was zwaar toegetakeld en verminkt.

Voor de moord op Martinez werd ene Luigi F. verantwoordelijk gehouden. Hij werd in Zoetermeer gearresteerd en overgeleverd aan Curaçao. Daar overleed hij eerder deze maand in een cel. Het is nog niet duidelijk of het om zelfmoord ging, zoals het OM beweert.

Er zat nog een verdachte vast in deze zaak. Monika B. zit op een geheime locatie. Zij is op 3 augustus gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiels. Onlangs meldde het Om in Curaçao dat een oplossing in de zaak van Wiels erg dichtbij was.

Lees hier alles over de zaak Wiels.