Drie arrestaties na drugsdeal in Amsterdam-West

De politie is vrijdagavond in grote getale uitgerukt naar de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West, nadat een agent in burger om assistentie van zijn collega’s vroeg omdat hij zich bedreigd voelde door een man met een vuurwapen. Er zijn drie verdachten aangehouden.

(Beeld: AT5)

Rond 21.00 zagen politieagenten in burger op het Bellamyplein in de Da Costabuurt een drugsdeal tussen twee mannen. Toen de deal rond was, ging één van de agenten op de koper en de ander op de verkoper af. De koper, een 41-jarige Brit, gaf aan dat hij drugs had gekocht en werd vervolgens aangehouden.

Vijftien man

De verkoper liep richting een sportcafé aan de Bilderdijkstraat waar de tweede agent hem staande hield. De verdachte rende daarna weg en riep om hulp richting het café, waarna hij alsnog aangehouden werd. Het café stroomde vervolgens leeg, waarna een groep van ongeveer vijftien personen zich tot de agent richtte. De agent voelde zich bedreigd en pakte zijn dienstwapen, waarna de groep het café in rende. Op dat moment vroeg de politieagent om assistentie en zag hij dat enkele mannen weer het pand uitkwamen.

Vuurwapen

Eén van hen verdween met een vuurwapen in een portiek, waarna de agent wederom naar zijn dienstwapen greep en de man weer het café in vluchtte. Vervolgens arriveerden meerdere politieagenten die de bezoekers van het sportcafé naar buiten sommeerden.

De man met het vuurwapen werd gefouilleerd en bij hem werd daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. Deze 33-jarige Amsterdammer werd direct aangehouden. De verkoper, een 26-jarige Amsterdammer, werd even later ook aangehouden in een binnentuin aan de Bilderdijkkade.