Drie arrestaties na vondst drugslab in Wezep, woningen ontruimd (UPDATE)

De politie heeft zondagavond aan de Stationsweg in Wezep drie woningen ontruimd, na de vondst van een drugslab. Er zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Vorig jaar werd in hetzelfde pand een wietkwekerij aangetroffen.

Explosiegevaar

De politie en brandweer kwamen af op een melding van rookontwikkeling en het vermoeden van een drugslab in een pand aan de Stationsweg. Er werden drie woningen ontruimd en de Dienst Speciale Interventies (DSI) ging naar binnen om het pand te controleren op explosiegevaar. Ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) kwam ter plaatse. Nadat bleek dat er geen gevaar voor de omgeving was, konden de bewoners van de ontruimde woningen terug naar huis.

Arrestaties

Dezelfde avond werden twee mannen van 32 en 34 door een arrestatieteam aangehouden. Maandagochtend werd in Wezep nog een derde verdachte aangehouden. Zij zitten alle drie vast op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De omvang van het drugslab is nog onbekend. Wat voor soort drugs er geproduceerd werden, maakt deel uit van het onderzoek van de recherche en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen. Het pand waar het lab zat, is afgesloten en beveiligd.

Wietkwekerij

In februari 2022 werd in hetzelfde pand, dat bekendstaat als ’t Trefpunt, een wietkwekerij ontmanteld met 926 planten. Twee mannen van 31 en 35 uit Lelystad werden toen aangehouden.