Drie arrestaties voor bommen aan de Costa del Sol (VIDEO)

Spaanse media melden dat de Zweedse en Spaanse politie eerder deze week in een gezamenlijk actie drie arrestaties hebben verricht. De drie verdachten, allen tussen de 20 en 30 jaar, zouden bommen hebben geplaatst die gericht waren tegen de Marokkaanse drugshandelaar Mohamed A.B. 

De eerste bom ontplofte bij het huis van het doelwit. Hoewel de schade enorm was, bleven Mohamed A.B. en zijn vrouw en drie kinderen ongedeerd. Enkele minuten later ontplofte een grote bom bij een loods van Mohamed B. in San Pedro de Alcántara. De bommen waren zo krachtig dat de funderingen van zowel het huis van A.B. als de loods zwaar beschadigd raakten.

België

Kort na de bomaanslagen werd een brandende auto gevonden in Marbella. Politieonderzoek leerde dat de auto was gebruikt om de explosieven te vervoeren. Het bleek een auto die jaren geleden was gestolen in België en in Spanje rondreed met valse kentekenplaten.

Los Suecos

De drie verdachten maken deel uit van Los Suecos (De Zweden), een groep criminelen voornamelijk afkomstig uit Malmö, maar met ‘Noord-Afrikaanse’ achtergrond zoals de Spaanse pers het omschrijft. Eind november werden al 9 leden van Los Suecos opgepakt; die verdachten zouden onder andere betrokken zijn bij de liquidatie van de Spaanse crimineel “Maradona” die na de heilige communie van zijn zoontje bij een kerk werd doorzeefd. Ze zouden ook achter de moord op Sofian Mohamed A.B., alias “El Zocato”, zitten. Hij werd geliquideerd door een gemaskerde man op een fiets.

Nekslag

De drie mannen die deze week zijn aangehouden zijn tussen de 20 en 30 jaar. Twee van hen werden in Malmö opgepakt, de derde werd in Marbella gearresteerd. Hieronder een video waarop de aanslagen te zien zijn, maar ook de doorzoekingen van de woningen van de verdachten. Daarbij werden tal van verdachten zaken aangetroffen, aldus de politie, die bekend maakte dat met de arrestatie van de drie verdachten Los Suecos de nekslag was toegebracht.

 

Zie ook:

Acht aanhoudingen voor liquidatie Zweed aan de Costa del Sol

Geweld Marbella: geruchten over een diefstal van 400 kilo cocaïne

Fransman geliquideerd in buitenwijk Marbella

‘Schutter Torremolinos had een dik postuur’ (VIDEO)

Twee bomaanslagen bij Marbella

Zomer met geweld aan de Costa del Sol