Drie arrestaties voor wapenbezit en bedreiging in Rotterdam

Een 45-jarige Rotterdammer die verklaarde te zijn bedreigd met een vuurwapen in zijn woning op de Leliënstein in Rotterdam-Charlois is vrijdagnacht rond 02.00 uur zelf opgepakt voor wapenbezit. In zijn woning vonden agenten naast een wapen ook een wietkwekerij. De verdachte van de bedreiging, een 52-jarige Rotterdammer, werd zaterdagmiddag aangehouden. De man met wie hij was bleek een vuurwapen bij zich te hebben en is ook gearresteerd.

Wietkwekerij

Getuigen belden de politie omdat ze ’s nachts lange tijd ruzie hoorden in de woning en dachten te hebben gehoord dat er ook een schot was gevallen. Toen agenten ter plaatse kwamen was de ruzie afgelopen en verklaarde de bewoner dat de verdachte met het wapen weer weg was. Bij het onderzoek in de woning werd echter al snel een wapen gevonden. Achter een afgesloten deur ontdekten de agenten een wietkwekerij met een hoeveelheid stekjes. Die wordt ontruimd. De bewoner is aangehouden.

Nog twee aanhoudingen

Het onderzoek naar de bedreiging leidde naar een 52-jarige man uit Rotterdam-Lombardijen. Omdat hij mogelijk nog altijd in het bezit was van een vuurwapen, is hij zaterdagmiddag rond 14.30 door een arrestatieteam aangehouden op de Molenvliet in Rotterdam. Tijdens de arrestatie fouilleerden agenten een 51-jarige Rotterdammer die in het gezelschap was van deze verdachte. Hij bleek op dat moment een vuurwapen bij zich te dragen en is eveneens aangehouden.

De recherche onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld vrijdagnacht en of de gewapende verdachte daarbij betrokken is geweest.