‘Drie broers familie Circus Renz vast voor poging moord’

De politie meldde dinsdagochtend dat er maandag in Arnhem drie verdachten zijn aangehouden, op verzoek van de Duitse autoriteiten, op verdenking van poging tot moord in Hamburg begin 2021. De Gelderlander schrijft nu dat het drie broers van circusfamilie Renz betreft. Het zijn volgens de krant circusartiesten van 21, 26 en 36 jaar oud.

Boksbeugels

Ze zouden in Hamburg iemand zwaar hebben mishandeld. De mannen van 21 en 26 jaar zouden een man hebben geslagen met stokken en boksbeugels. De 36-jarige broer zou op de uitkijk hebben gestaan. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op maar wist zichzelf op zeker moment te bevrijden. Aanleiding voor de mishandeling zou een ruzie met een concurrerend circus zijn.

Rijnhal

Circus Renz stond de afgelopen dagen op het terrein tegenover de Decathlon (Rijnhal). De drie broers wilden na de voorstelling beginnen met het afbreken van de circustent, toen ze werden overrompeld door agenten van het Fugitive Active Search Team (FASTNL).

Een woordvoerder van het circus zei niet van de aanhouding te weten. Zaterdag staat de eerstvolgende voorstelling gepland in Gemert.