Drie jaar cel voor verduisteren 2,5 miljoen

De rechtbank Den Bosch heeft een 58-jarige vrouw veroordeeld tot drie jaar cel omdat ze zo’n 2,5 miljoen euro verduisterde van haar voormalige werkgever.

De vrouw werkte op de financiële afdeling van een bedrijf in Veldhoven en sluisde de geldbedragen in een periode van ruim vijf jaar door naar haar eigen rekening, totdat ze werd betrapt. Haar handelen kwam bij het doorlichten van de bankgegevens en de crediteurenadministratie aan het licht.

Volgens de rechtbank handelde de vrouw zeer geraffineerd en doelbewust en deed ze met de verduisterde bedragen diverse luxe aankopen voor zichzelf en anderen. Ze leefde op grote voet, op kosten van de zaak. De vrouw heeft niets van het geld terugbetaald aan haar voormalige werkgever. Ze zegt het gehele bedrag op te hebben gemaakt. De rechtbank weegt mee dat ze al eerder voor soortgelijke delicten werd veroordeeld.

De rechtbank zegt de precieze schade niet te kunnen vaststellen en verwijst voor een schadeclaim van haar oude werkgever door naar de civiele rechter.