Drie doden in auto op Corsica

In Frankrijk zijn opnieuw lijken gevonden in een auto. Een automobilist vond dinsdag drie geliquideerde mannen in een auto in de berm op Corsica. Ze zijn waarschijnlijk slachtoffer geworden van een criminele afrekening. Vorige week werden vier doodgeschoten mensen gevonden in een auto bij het meer van Annecy. Hoewel de link snel is gelegd, lijkt er geen verband tussen de twee moordpartijen.

Zeker een van de slachtoffers is een bekende van de politie. Ze stonden op een afgelegen bergweggetje bij het stadje Castirla, in het noorden van het eiland. De politie denkt dat de drie in een hinderlaag zijn gelokt. Ze zijn beschoten met automatische vuurwapens en jachtgeweren van een zwaar kaliber.

Op Corsica strijden rivaliserende afscheidingsbewegingen met elkaar. Zij hebben vaak banden met de maffia en houden zich bezig met drugssmokkel en afrekeningen. Dit jaar zijn er op het eiland dertien moorden gepleegd en zeker zeven pogingen daartoe gedaan. Volgens de politie zijn bijna al deze moorden of pogingen daartoe afrekeningen in het criminele circuit.

Lees ook:

Viervoudige moord lijkt liquidatie