Drie drugsdumpingen in provincie Groningen

Drie drugsdumpingen in provincie Groningen

De politie heeft donderdagavond en vrijdagochtend honderden jerrycans met chemicaliën aangetroffen in de provincie Groningen. Het gaat om drugsafval dat werd gedumpt in Huizinge, Groningen en Middelstum.

Donderdagavond werden op de Smedemaweg in Huizinge ongeveer honderd jerrycans aangetroffen. Op vrijdagochtend trof de politie rond 08.00 ook ongeveer honderd jerrycans aan bij de Euvelgunnerweg in Groningen. Later op de ochtend werden circa honderd jerrycans en ander afval bij de N46 ter hoogte van Middelstum gevonden.

Drugslab

Uit het eerste politieonderzoek blijkt dat er in meerdere jerrycans chemicaliën zaten. Ook zijn er andere afvalresten gevonden. In Middelstum ging het bijvoorbeeld om goederen die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Het is volgens de politie nog onduidelijk wat er precies in de jerrycans zat. Onderzoek moet uitwijzen of het gaat om afval van een drugslab. De jerrycans zijn opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

De politie doet onderzoek naar de afvaldumpingen. Zo zal er mogelijk sporenonderzoek plaatsvinden en worden eventuele beelden veiliggesteld. De politie zoekt getuigen van de dumpingen.