Drie en vier jaar cel voor fatale ripdeal

Twee mannen van 23 en 26 jaar uit Stadskanaal zijn door de rechtbank veroordeeld tot drie en vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De twee waren betrokken bij een ripdeal in januari van dit jaar in Foxhol (Groningen), waarbij de 28-jarige Dennis Bruns werd doodgeschoten. 

De twee mannen waren vrienden van het slachtoffer. Een derde verdachte, Janderk B (34)  uit Hoogezand, heeft bekend de fatale schoten te hebben gelost. Hij verschijnt later voor de rechtbank.

Halve kilo coke

Dennis Bruns zou zijn doodgeschoten nadat hij Janderk B. had bestolen van een halve kilo cocaïne en valse bankbiljetten. De twee mannen uit Stadskanaal zouden Bruns hebben geholpen bij het rippen. De twee ontkenden hun aandeel niet, maar maakten dat tijdens de rechtszitting zo klein mogelijk. De een zou slechts hebben bemiddeld, de ander zou de geripte drugs en het valse geld bij anderen ‘in bewaring’ hebben gegeven. Volgens de rechtbank was het aandeel van de twee in werkelijkheid veel groter. In de strafmaat liet de rechtbank meewegen dat de twee uit Stadskanaal, de zwaargewonde Bruns achter lieten. Het slachtoffer overleed enkele uren nadat hij door zijn vrienden was achtergelaten in het ziekenhuis.

Eerdere berichten:

‘Dodelijke schoten bij ripdeal uit noodweer’  

Schieten met scherp bij reconstructie ripdeal