Drie explosies binnen drie dagen bij wooncomplex Amsterdam-Zuidoost

Bij een wooncomplex aan de Charlotte Brontéstraat in Amsterdam-Zuidoost hebben in korte tijd drie explosies plaatsgevonden. Dat gebeurde maandagmiddag, woensdagnacht en donderdagmiddag. Er vielen geen gewonden.

Maandagmiddag ging een explosief af voor een woning aan de Charlotte Brontéstraat in Amsterdam-Zuidoost. Deze werd veroorzaakt nadat een verdachte rond 16.40 een steen door de ruit van een woning gooit en vervolgens een fles met brandbare vloeistof. Het explosief ontploft voor de woning en veroorzaakt veel schade.

Woensdagnacht om 00.15 is het weer raak. Een raam van de centrale toegangshal wordt ingegooid waarna een fles met brandbare substantie ontploft in de hal. De explosie veroorzaakt veel schade aan het pand.

Hevige brand

Donderdagmiddag rond 15.15 is de derde explosie binnen drie dagen. Een brandbaar explosief wordt een woning binnen gegooid waar op dat moment verschillende mensen zijn. Er ontstaat een hevige brand en de aanwezige bewoners moeten het complex verlaten. Enkele bewoners moeten door ambulancepersoneel worden nagekeken. De schade is aanzienlijk.

Twee verdachten

Na de explosie hebben getuigen twee mannen zien wegrennen. Eén van hen heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1,70 meter lang, heeft lang naar achteren gekamd zwart haar en een lichtbruin trainingspak.

De recherche gaat er van uit dat deze drie incidenten met elkaar te maken hebben en zoekt getuigen. Over een motief voor de aanslagen is nog niets bekend.

Eerdere explosie

In juli vond er ook een explosie met zwaar vuurwerk plaats bij een portiek van een appartementencomplex aan de Charlotte Brontéstraat. Daarbij werd de deur uit de portiek geblazen.