Drie Fransen opgepakt voor liquidatie aan de Costa del Sol (VIDEO)

De Spaanse Nationale Politie heeft vrijdag vier Fransen aangehouden op verdenking van de moord op een Congolees eerder dit jaar. Drie van de verdachten werden in Spanje gepakt, één in Frankrijk. De politie spreekt van een groep van huurmoordenaars.

Vals paspoort

De Congolees was in maart van dit jaar gevonden in een loods op een bedrijventerrein in Guadalhorce, op ruim 20 kilometer van Málaga in het binnenland. De man was door schotwonden om het leven gekomen. De politie ging uit van een afrekening in het criminele milieu. De Congolees droeg een vals paspoort bij zich.

Waar de arrestaties precies zijn gedaan is niet bekendgemaakt. In het onderzoek werkten de Spanjaarden samen met de Franse binnenlandse veiligheidsdienst.

Twintig dagen

De verdachten zijn Fransen van 25, 26 en 40 jaar oud. Ze worden verdacht van moord, drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en wapenbezit.

De politie gaat ervan uit dat de Fransen in maart naar Spanje reisden met als doel de Congolees te liquideren. Twintig dagen na de moord zegt de politie hun identiteit al te hebben vastgesteld. In september werd een arrestatie in de zaak verricht. Met de vier recente aanhoudingen is de zaak rond zegt de politie.

Bij de Fransen werden 23 kilo hasj, cash geld, telefoons, peilbakenapparatuur, en een stroomstootwapen in beslag genomen.

 

Zie ook:

“Jamal” is sicario in Marbella en heel Europa