Drie hoteleigenaren opgepakt voor fraude

Rechercheurs van het Bureau Financiële en Economische Recherche van de politie Amsterdam hebben dinsdag twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van fraude. De drie verdachten, tussen de 40 en 44 jaar, zijn eigenaar van een hotelbedrijf in Amsterdam. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, witwassen en mensensmokkel. 

Miljoenen euro’s

Dinsdag zijn er vijf woningen en vier bedrijfspanden onder andere in Amsterdam doorzocht, daarbij zijn de verdachten aangehouden. In Nederland is beslag gelegd op enkele miljoenen euro’s. Bij de invallen waren financiële rechercheurs, forensisch/technische specialisten alsook agenten in uniform betrokken. Ondanks de doorzoekingen en arrestaties blijven de bedrijfsactiviteiten in de hotels gewoon doorgaan.

Verdachte transactie

Het onderzoek naar het drietal is gestart na een verdachte vastgoedtransactie. Meerdere arrestaties in de zaak worden niet uitgesloten. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan over de zaak.