Drie gewonden bij steek- en schietpartij in Winschoten

In Winschoten zijn donderdag drie gewonden gevallen bij een steek- en schietpartij. Dat gebeurde op twee verschillende locaties in de middag en avond. Bij de incidenten raakten een 29-jarige man uit Winschoten, een 33-jarige man uit Winschoten en een 28-jarige man uit Groningen gewond. De politie doet onderzoek of er een verband is tussen beide geweldsincidenten. Er is nog niemand aangehouden.

Vechtpartij op terras

Donderdagmiddag rond 14.00 vond er een vechtpartij plaats op een terras aan de Venne. Getuigen zagen dat er meerdere mannen uit twee auto’s stapten en ruzie maakten met mensen op het terras. Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat.

Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de plaats delict. De recherche doet nader onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Zwaargewond

Ook ’s avonds was het raak in Winschoten toen er omstreeks 21.00 een melding binnenkwam van een schietpartij aan de Transportbaan. Meerdere agenten met kogelvrije vesten troffen voor een pand een zwaargewonde 28-jarige man uit Groningen aan. Hij was niet levensbedreigend gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen, om te zoeken naar de verdachte.

Rond 21.15 werd op de Papierbaan een tweede slachtoffer aangetroffen. Ook deze 33-jarige man uit Winschoten raakte niet levensbedreigend gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op beide locaties. Ook bij deze incidenten is niemand aangehouden.

Mogelijk verband

De recherche is bezig met een onderzoek naar wat er gisteren in Winschoten is gebeurd en of er een verband is tussen de incidenten. Daarbij wordt gesproken met de slachtoffers en getuigen. Ook wordt er onderzoek verricht naar beschikbare camerabeelden.