Drie Hells Angels opgepakt om afpersing

De Nationale Recherche heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee vrijdagmorgen drie mannen aangehouden op verdenking van afpersing, vuurwapenbezit en drugshandel. Alledrie de verdachten zijn lid van de Hells Angels. Een van hen is een 34-jarige onderofficier en schietinstructeur bij de Koninklijke Landmacht. Dat heeft het landeiijk parket van het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

De verdachten komen uit Veenendaal, Arnhem en Soest. Justitie denkt dat het drietal een exploitant van een uitgaansgelegenheid in Arnhem heeft afgeperst.

 

Onder bedreiging van een vuurwapen en fysiek geweld zou de ondernemer in september afstand hebben gedaan van zijn belangen bij de zaak.

Een van de drie verdachten, een 37-jarige man uit Arnhem, is mede-exploitant van de uitgaansgelegenheid. De aangehouden militair werkt als portier in deze zaak.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en de uitgaansgelegenheid in Arnhem legden de rechercheurs beslag op een verboden wapen, een stroomstootwapen en administratie. Aan de actie van de Nationale Recherche en de Koninklijke Marechaussee is vanmorgen bijstand verleend door de regiopolitie Gelderland-Midden.