Drie jaar cel voor jarenlange drugshandel

Een man uit Amstelveen heeft van de Amsterdamse rechter donderdag drie jaar cel opgelegd gekregen voor de handel in drugs. Hij dealde vier jaar lang in cocaïne en ecstacy.

Aansturen

De politie hield de 37-jarige man in mei van dit jaar aan, nadat ze een anonieme tip had gekregen. Een getuige zag hoe auto’s regelmatig drugs kwamen bezorgen, en dat er vanuit voertuigen in drugs werd gedeald. De man die nu is veroordeeld, speelde hierin een aansturende rol, onder meer via het beheren van een telefoonlijn waarop de drugs konden worden besteld. De officier van Justitie eiste in de zaak 3,5 jaar cel. Dit meldt Het Parool. Uit de aanklacht door justitie blijkt dat de mannen al vanaf 2013 bezig waren met hun drugshandel. Ook werden ze betrapt met duizenden euro’s aan contanten. Ze werkten vooral in Amsterdam-Zuid.

Witwassen

De man uit Amstelveen waste het geld dat hij via de drugslijn verdiende volgens justitie wit, doordat hij een arbeidsovereenkomst in elkaar knutselde bij een schoonmaakbedrijf, waardoor het leek dat hij van dat bedrijf salaris ontving. In deze zaak kregen twee andere verdachten al straffen van 24 en 36 maanden cel. Die twee gingen in beroep tegen de straf.