Drie jaar cel voor Tielenaar vanwege bezit 43 kilo MDMA

De rechtbank in Arnhem heeft woensdag een 30-jarige man uit Tiel veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens het bezit van ruim 43 kilo MDMA (xtc). Dat is conform de eis van het OM twee weken eerder. In de kofferbak van de auto waarin de man reed lagen twee sporttassen met daarin ruim 100.000 pillen.

101.861 xtc-pillen

De Tielenaar werd op 2 mei bij een tankstation in Beneden-Leeuwen door de politie staande gehouden nadat hij onverwachte verkeersmanoeuvres maakte. Omdat de man zich erg zenuwachtig gedroeg openden agenten de kofferbak van zijn auto. Daar werden twee sporttassen met daarin 20 plastic zakken vol paarse driehoekige pillen (logo Maybach) aangetroffen. Het ging in totaal om 101.861 xtc-pillen.

Niet eerder veroordeeld

Uit de hoeveelheid maakt de rechtbank op dat deze pillen bestemd waren voor verdere verspreiding en handel. De rechter houdt verder rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man, waaronder dat hij niet eerder voor een drugsfeit is veroordeeld.

De 30-jarige man werd veroordeeld tot drie jaar celstraf met aftrek van voorarrest. De rechtbank: ‘Verdachte heeft geen verantwoordelijkheid voor zijn handelen genomen en heeft tegenover de reclassering aangegeven niet open te staan voor hulp. Het risico op herhaling kan door de houding van verdachte niet worden ingeschat.’