Drie jaar voor doodslag Jackson Alberto

De rechtbank Midden-Nederland heeft de 23-jarige Nygel S. veroordeeld tot drie jaar cel voor de doodslag van Jackson Beyonder Alberto (foto). Twee andere verdachten werden vrijgesproken. De officier van justitie had vijf jaar cel geëist tegen Nygel S. Het slachtoffer werd op 18 oktober van het vorig jaar met een knuppel bewerkt door Nygel S. Hij overleed twee weken later.

Op 18 oktober 2015 ontstond er een vechtpartij in het trappenhuis van een wooncomplex voor jongeren in Leusden. Jackson Alberto zou een ruzie hebben willen sussen tussen Laurens W. en diens vriendin. Alberto werd tegen de grond geslagen door Laurens W. Nygel S. pakte vervolgens de gummiknuppel af die Alberto bij zich had.

Coma

Terwijl Alberto op de grond lag werd hij met de knuppel geslagen door Nygel S. Alberto die werkzaam was als FedEx-koerier, raakte in coma. Twee weken later overleed hij in het ziekenhuis.

Volgens de rechtbank heeft Nygel S. niet de intentie gehad om het slachtoffer te doden. Hij is zelf in een dreigende situatie terecht gekomen die uiteindelijk volledig is geëscaleerd. De rechtbank legde daarom een lagere straf op dan door de officier van justitie was geëist.

Wel moet S. een schadevergoeding betaling van ruim 6100,– euro aan de moeder van Alberto.

Vuist

Laurens W. werd vrijgesproken omdat hij zichzelf volgens de rechtbank verdedigde. Hij sloeg het slachtoffer met zijn vuist toen hij zelf werd aangevallen met de knuppel. W. heeft Alberto niet geslagen toen die op de grond lag.