Drie jaar voor overvallers op weg naar juwelier

Drie Amsterdammers zijn veroordeeld tot drie jaar cel omdat ze in november vorig jaar zwaarbewapend werden aangehouden in een gestolen auto in de buurt van Arnhem. De drie mannen waren op weg om een overval te plegen. De politie had afluisterapparatuur in de auto geplaatst en reden ze klem bij Arnhem.

De politie volgde de auto nadat een tip was binnengekomen dat iemand zou worden geliquideerd en dat de auto daarvoor zou worden gebruikt. Daarop werd een afluisterapparatuur in de auto geplaatst. Na de aanhouding bleek dat de mannen niet iemand wilden vermoorden, maar een overval wilden plegen.

Vierde man ontkomen

Het gaat om de 22-jarige Ali B., Mohammed B. (23 jaar) en Ibrahim el A. (ook 23). In de auto zat nog een vierde man, maar die wist te ontkomen. In de auto lagen twee pistoolmitrailleurs, een pistool, handschoenen, petten, een paar tassen, breekijzers en vuisthamers. De mannen droegen donkere kleding.

Eerder veroordeeld

De vier reden hard op de snelweg, soms met 180 kilometer per uur. Hoewel de politie de mannen afluisterde, was het niet duidelijk waar ze precies naar op weg waren. Volgens justitie wilden ze een juwelier in het centrum van Arnhem overvallen.

De rechter rekent het de drie mannen aan dat ze met zware wapens reden, waarvan er een doorgeladen was. De drie waren bovendien allemaal eerder veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten.