Drie leden Satudarah opgepakt voor mishandeling

De politie heeft maandag drie leden van motorclub Satudarah opgepakt. Twee van hen (44, 49) werden in hun woning in Apeldoorn aangehouden, de derde (32) in een woning in Arnhem. Het drietal wordt verdacht van het mishandelen van een 34-jarige man in een café aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Gerichte actie

De mishandeling van het slachtoffer vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 augustus rond 02:30 plaats. De 34-jarige man verklaarde door een aantal leden van motorclub Satudarah te zijn geschopt en geslagen. Dit zou zijn gekomen doordat hij een conflict had met een van de mannen.

Ooggetuigen die in het café aanwezig waren, vertelden dat meerdere personen na binnenkomst gericht op het slachtoffer afliepen en hem vervolgens hebben mishandeld. Het slachtoffer zou tientallen keren zijn geschopt en geslagen.

Onderzoek

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de verdachten al verdwenen. Na onderzoek zijn maandag de drie personen aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek.