Twee Outlaws dood in bestelwagen UPDATE

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Belgische brandweer een met kogels doorzeefde bestelwagen met drie lichamen uit de Zuid-Willemsvaart getakeld. De politie trof de auto rond 22.15 aan met de neus in het water van het kanaal, in Eisden-Dorp in Maasmechelen, niet ver van de Nederlandse grens bij Geleen. Twee van de drie zijn lid van de motorclub The Outlaws.

Het Belang van Limburg schrijft dat vrijdagavond een nieuw clubhuis van de motorbende was geopend in Maasmechelen. Ook zou er amok zijn gemaakt bij een bandencentrale die is geliëerd aan de Hell’s Angels.

Toen de brandweer het voertuig wilde bergen werden de lichamen gevonden en is het wetenschappelijk laboratorium van de federale politie is een onderzoek begonnen. De identiteit van de stoffelijke overschotten was niet direct duidelijk. 

Twee lichamen lagen in de kofferruimte achterin, één lichaam zat zich voorin in het voertuig. Op verschillende plaatsen in de carrosserie van de bestelwagen zaten kogelgaten, vooral aan de zijkanten. Op het fietspad langs de weg waren bloedsporen zichtbaar.

‘Het gaat om een witte bestelwagen met Belgisch kenteken.

De Outlaws zijn ontstaan rond de Tweede Wereldoorlog in de buurt van Chicago. In Noord-Amerika zien de autoriteiten de club als een misdaadsyndicaat.

In Duitsland is een belangrijke vertegenwoordiging van The Outlaws aanwezig. In 2006 ontstonden grote spanningen tussen Hell’s Angels en Outlaws nadat leden van het Mosbach chapter twee Hell’s Angels aanvielen in Heilbronn. In 2008 waren er gevechten tussen Angels en Outlaws op motorfestivals.

Vorig jaar zijn in Kaiserslautern twee Hell’s Angels veroordeeld tot zeven jaar cel wegens doodslag, met de inzet van een kroongetuige uit de gelederen van de Hell’s Angels.

De twee Angels hadden een lokale Outlaw-president, die op zijn motor onderweg was, met de auto klem gereden en in een daarop volgend vuist- en mesgevecht gedood. De aanslag zou een wraakactie zijn geweest.

Dit nieuwsitem is gemaakt tijdens het begin van dat proces toen groepen Angels en Outlaws elkaar te lijf gingen in Kaiserslautern. 

{youtube}XT5XXUxKiys{/youtube}