Drie mannen opgepakt voor schietpartij met zwaargewonde in A’dam-Oost

De politie heeft drie mannen opgepakt voor een schietpartij bij een parkeergarage op het Schollenbrugpad in Amsterdam op 15 juni 2019. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Almere zwaargewond. De recherche vermoedt dat een uit de hand gelopen drugsdeal het motief is voor de schietpartij die op klaarlichte dag plaatsvond.

Bijnamen

De politie deelde beelden, signalementen en mogelijke bijnamen van verschillende verdachten. Na een paar dagen meldde één van de verdachten zich bij de politie en na een week kon de recherche drie andere verdachten aanhouden. Uit onderzoek bleek dat één van de verdachten ‘Stiffa’ zou worden genoemd. Naast deze drie verdachten was er volgende de politie nog een vierde, vrouwelijke verdachte met de bijnaam ‘Isa’ indirect betrokken bij de schietpartij.

Vrouw verdachte

Op 28 januari meldde een 32-jarige vrouw zich bij de politie die zich herkende als de vrouw die ‘Isa’ werd genoemd. Zij is nog steeds verdachte in de zaak, maar niet aangehouden. De drie verdachten die vastzitten zijn een 29-jarige man uit Rotterdam, een 39-jarige man uit België en een 40-jarige man uit Maassluis. Bij woningdoorzoekingen vond de politie een vuurwapen. Onderzocht wordt of dit vuurwapen gebruikt is bij de schietpartij.